Background Image

HAMSTRINGBLESSURE

Hamstring- en liesblessures ontstaan door fel aanzetten, sprinten, abrupt afremmen, snel wenden en keren. Deze blessures komen voornamelijk voor bij sprinters, hockeyers en voetballers. De Herzog PRO Compressie Shorts werken preventief tegen hamstring- en liesblessures en helpen met het herstel.

Bestel hier

Hoe ontstaat een hamstring- of liesblessure

Lies- en hamstringblessures komen vaak voor. Ze ontstaan meestal na sprintactiviteiten, maar kunnen ook worden uitgelokt door snel wenden, keren of abrupt afremmen. Deze blessures kunnen acuut ontstaan, bijvoorbeeld na een explosieve beweging, maar ze kunnen ook sluimerend optreden als gevolg van overbelasting. In het begin voel je de pijn alleen bij het starten met sporten. Als de blessure verergert, neemt de pijn toe en word je gedwongen te stoppen met sporten. Het grote gevaar is dat, als je eerder een dergelijke blessure hebt opgelopen, de kans groter is dat je er vaker mee te maken krijgt.

Side Image

Hoe herstel je van een hamstring- of liesblessure?

Ga eerst naar de huisarts of (sport)fysiotherapeut om te laten vaststellen wat er precies aan de hand is. Neem voldoende tijd voor je revalidatie en zorg dat de aangedane regio weer voldoende sterk wordt. Voer de belasting langzaam weer op. Gezien de grote kans op herhaling, raden wij aan om de Herzog PRO Compressie Short preventief te dragen, ook al ben je voldoende fit. Deze broek vangt de schokken op van de relatief zware bovenbeenspieren, waardoor deze spieren optimaal worden ondersteund. De laterale beweging van de spieren wordt geneutraliseerd en de beweging naar buiten bij het samentrekken van de spieren wordt effectief opgevangen. Door het afnemende drukprofiel van distaal naar proximaal zorgt de Herzog PRO Compressie Short ook voor een snellere afvoer van afvalstoffen en dus voor een sneller herstel.

Side Image

Wat maakt de PRO Compressie Short uniek?

  • De pasvorm is dankzij drie opmeetpunten exact afgestemd op de been- en bilcontour van de sporter. Deze precieze pasvorm is noodzakelijk om de exacte hoeveelheid compressie en het compressieverloop te waarborgen.
  • Een afnemend drukverloop van 20 mmHg boven de knie naar 13 mmHg onder de bil zorgt voor een snellere veneuze return.
  • Door de hoge, gedoseerde compressie op het bovenbeen blijft de spiermassa compact, waardoor trekkrachten op spieren, pezen en aanhechtingen worden gereduceerd.
  • De kans op liesblessures wordt door de tegendruk in de liesregio sterk verminderd.
  • Bovendien is er aanzienlijk minder kans op spierschade doordat de laterale schudkrachten en schokbelasting veel minder effect hebben op de relatief zware bovenbeenspieren.
Side Image